Ret til at dø

Aktivitetskalender

November 2023

Møde med de øvrige nordiske foreninger i Norge.

Juni 2023

FolkeMøde på Bornholm – Landsforeningen deltager i to paneldebatter.

December 2022

Flemming Schollaart deltager 6/12 i eventet Democracy is a Human Right, som bl.a. omhandler retten til at dø ved ubærlige lidelser.

Ekstraordinær generalforsamling tors. 1/12 kl. 19.30 online: pkt. 6 fra dagsordenen fra ordinær generalforsamlingen behandles.

Oktober 2022

Til møde med de øvrige nordiske foreninger i Island.

Generalforsamling tors. 27/10 kl. 19.30 online: dagsorden og referat her.

Juni 2022

Landsforeningen deltager i Folkemødet på Bornholm for at debattere med politikere og borgere – hvad lærte vi?

Maj 2022

Afstemning om, hvorvidt Det Kongelige Teater bør vise operaen “Manualen” viser tydelig tilslutning til, at det er i orden.

Landsforeningen har skrevet et debatindlæg til Kristeligt Dagblad efter avisens kritiske artikel i anledning af 20-året for indførelse af aktiv dødshjælp i Holland.

April 2022

Bestyrelsesmedlemmer fra Landsforeningen er blevet interviewet til Jyllandsposten og Ude&Hjemme i anledning af 20 års dagen for indførelse af aktiv dødshjælp i Holland.

Online-oplæg v/ Flemming Schollaart tors. 28/4 kl. 19.30 – Flemming vil tale om de spørgsmål, der ofte kommer, når man taler om aktiv dødshjælp. Flemming har hjulpet flere danskere til Schweiz, hvor de har fået hjælp til at afslutte deres eget liv.

Februar 2022

Ret til at dø har sendt debatindlæg til Weekendavisen som reaktion på Ole Hartlings modsvar til “24 spørgsmål til professoren” med Thomas Søbirk Pertersen og Lone Frank.

Januar 2022

Medlem af bestyrelsen i “Ret til at dø” deltog 13/1-22 i et europæisk “work meeting”, hvor muligheden for et inter-europæisk “European Living Will Pass” blev diskuteret. Man vil gerne finde en måde, hvorpå det livstestamente, man har udfyldt i sit hjemland, vil blive respekteret i det land, man evt. bliver alvorligt syg i.

Oktober 2021

Værdighedskonference v/ vores norske søster-organisation Ditt valg lørd. 16/10-21, hvor Flemming Schollaart holdt oplæg (ved 3 t. 38 min).

Stockholm International Seminar on Assisted Dying 13/10-21 (se streaming) fra vores svenske søster-organisation RTVD (Rätten til en värdig död).

September 2021

Læserbrev i Kristeligt Dagblad efter artikel (bag betalingsmur) om, at tilslutning til Aktiv dødshjælp falder.

August 2021

Korrespondance med Det Etiske Råd for at følge op på den diskussion i rådet, som formanden annoncerede i maj.

Juni 2021

Landsforeningen deltager i debatter – bl.a. i Jyllands-Posten (bag betalingsmur; en måneds abo. koster en krone) og henvender sig til Etisk Råd for at høre, hvornår de igen diskuterer Aktiv Dødshjælp.

Maj 2021

Mandag d. 17. maj kl. 6-9 Flemming Schollaart deltager i interview med Jacob Grosen Dandanell i Radio4 Morgen, som den uge sætter hjælp til selvmord og aktiv dødshjælp i Danmark til debat i kølvandet på den tyske lægeforenings beslutning om at ophæve sit forbud mod hjælp til selvmord.

April 2021

Onsdag d. 28. april kl. 19:30 – 20:30

Online foredrag med Thomas Søbirk Petersen, Cand.phil. & ph.d., Professor i Etik og tidligere medlem af Det Etiske Råd. Thomas Søbirk Petersen er fortaler for Aktiv dødshjælp, og slides fra foredraget kan hentes nedenfor. Optagelse fra foredraget kan fås ved at henvende dig til Kontakt. Slides ses nedenfor:

He

Marts 2021

Torsdag d. 18. marts kl. 19:00 – 21:00 Online foredrag med Flemming Schollaart.

Flemming vil tale om de spørgsmål, der ofte kommer, når man taler om aktiv dødshjælp. Flemming har hjulpet flere danskere til Schweiz, hvor de har fået hjælp til at afslutte deres eget liv.